dimecres, 12 de juny del 2013

Modelitzant evolucions

Cada dia més, les noves tecnologies estan present en l’àmbit de les ciències territorials. La normativa obliga a modelitzar aquelles actuacions amb emprenta amb el territori, el seus impactes i la seva evolució, amb proposta de restauració inclosa. Estudis d’Impacte Ambiental, Estudis d’Integració Paisatgística, Informes de Sostenibilitat Ambiental, són tan sols alguns d’aquestos documentes que necessiten de diferents modelitzacions.

Si fem una vista enrere, podem recordar aquells vells papers –ja de tonalitat groguenca, amb corbes de nivell i punts representant altures i vegetació, respectivament. Posteriorment vingueren ja alguns mapes d’ombres “pintants” amb diferents trames i colors, en funció de la vegetació i usos del sòl presents. Un pas més fou el canvi de colors i tonalitats per una simbologia més apropiada al cas; del simple polígon passarem a una imatge més elaborada. Tots aquestos amb 2D, per suposat. Actualment podem dir que ens trobem ja en la quarta generació, on les trames es converteixen en ortofotografies i el 2D evoluciona cap al 3D.


Un exemple de com les noves tecnologies poden ajudar a modelitzar els estudis i informes abans nombrats, el podeu trobar en la següent imatge. Aquesta correspon a la última modelització que he tingut que fer per a un projecte de restauració d’una pedrera.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada